marifoon certificaat kopen

Marifoon certificaat kopen

Op een schip, voorzien van een marifoon, moet tenminste één persoon aan boord zijn die in het bezit is van een bedieningscertificaat. De overige opvarenden mogen onder toezicht en de verantwoordelijkheid van de bezitter van het certificaat de marifoon bedienen.

Steeds meer sluis- en brugwachters verwachten dat u de marifoon uitluistert. Bij het zoeken naar een ligplaats in een haven is een marifoon een handig hulpmiddel.

In een vaarwater met grote schepen hoort u wat er onderling wordt afgesproken. In een noodsituatie is een marifoon een groot voordeel ten opzichte van de mobiele telefoon. Met een marifoon hoort iedereen in uw omgeving wat er aan de hand is en kan meteen hulp bieden.

Marifonie basiscertificaat kopen

Hiermee mag u de marifoon aan boord bedienen zowel de vaste marifoon als de handheld marifoon. Zelfs indien u besluit om AIS – Het Automatische identificatie Systeem. aan te schaffen heeft u voldoende aan het basiscertificaat.

Marifonie basiscertificaat kopen? Neem nu contact op.

Marcom-B kopen

Daarmee kunt u een Epirb aanschaffen – Het laatste redmiddel voor aan boord. Veiligheid bovenal, zodra uw boot zinkt komt de Epirb los of u activeert de Epirb handmatig. Deze zendt dan automatisch een noodbericht uit. U kunt een marifoon aanschaffen met DSC; daarmee zendt u eerst digitaal een noodbericht uit, vervolgens doet u de noodoproep op kanaal 16. Het nadeel is het bereik van maximaal 20 a 30 mijl, zelfs met DSC is het bereik niet veel verder.

Het maakt niet uit of u kiest voor het basiscertificaat of voor Marcom-B. U mag alleen een VHF marifoon aanschaffen met een (beperkt) bereik. Vergist u zich niet 30 mijl is ongeveer 40 à 50 kilometer, een behoorlijke afstand. Zelfs indien u naar Engeland vaart kunt u goed uit de voeten met het basiscertificaat.

De Noordzee is één van de drukste vaargebieden van de hele wereld. Er is altijd wel een schipper die uw noodbericht hoort en doorseint (dat is hij zelfs verplicht). Stel, u zit in nood en activeert  de Epirb  omdat u geen contact hebt met andere schepen of de kustwacht. U kunt deze noodoproep niet meer ongedaan maken, met alle gevolgen van dien.

Marcon-B certificaat kopen? Neem nu contact op.

Marcom-A kopen

Als u besluit u om het ruime sop te kiezen en verder uit de kust te varen, heeft u niet zoveel meer aan de VHF marifoon. Hiervoor kunt u het beste beschikken over zendapparatuur met een veel groter bereik zoals een SSB radio. Daarmee kunt u niet alleen wereldwijd communiceren maar ook weerkaarten binnenhalen. U kunt er zelfs mee e-mailen tegen niet al te hoge kosten. De SSB radio kunt u ook koppelen aan een MF of HF DSC zodat u ook de grote beroepsvaart kunt alarmeren zodra u zich in een noodsituatie bevindt.

Marcom-A certificaat kopen? Neem nu contact op.

marifoon certificaat kopen marifonie certificaat
error: Content is protected !!